Als onderdeel van de prijsvraag 'Post Fossil City' hebben we een museum ontworpen welke is gehuisvest in de Silo's op Zeeburgereiland. Het museum is erop gericht om mensen bewust te maken van het verbruik van fossiele brandstoffen en moet een plek worden waar mensen kennis delen over nieuwe technologieën en waar een betere toekomst ontstaat! 

De drie silo's hebben ieder een eigen thema. De eerste silo vertelt het verhaal van de fossiele brandstoffen, hoeveel energie er per persoon verbruikt werd, hoeveel vervuiling hierbij vrij kwam, etc. Op de bovenste laag is een mooie tijd gesitueerd waar tevens koffie en cacao worden gekweekt. Dit zijn namelijk producten die feitelijk heel duur worden als de fossiele brandstoffen er niet meer zouden zijn. De tweede silo bevat een restaurant/café en een aantal verdiepingen waar al het eten dat in het restaurant wordt geserveerd zelf wordt gekweekt. In de begane grond zit een bar en congresruimte. Dit is een zelfstandig element en hier kan men elkaar ontmoeten en worden lezingen gegeven over de nieuwste technieken en wat we allemaal hebben geleerd van de geschiedenis. De derde silo is georiënteerd op de toekomst en de technieken die helpen om steeds schonere producten en energie te produceren.

De buitenkant van de silo's zijn geheel bekleed met zonnecellen en windmolens, zodat het alle energie die het verbruikt ruimschoots zelf opwekt en het overschot naar de dichtstbijzijnde huishoudens overbrengt.

Lees het hele verhaal in de krant die is gemaakt als uiteindelijke inzending. Hierin is veel informatie te vinden over onze kijk op de toekomst en hoe het museum hier een rol in kan spelen!

I.s.m. 

Iruma Rodriguez Hernandez, Joyce van den Berg, Bas Koppers, Rosalie Begeer, Ruben Voerman, Sara van Vliet en Jannegien Luursma

 

Museum DODO

Categorie

Architectuur

Datum

juni 2017

Client

Share it:

Our expectations were absolutely surpassed. We are so glad we chose Hempstead Agency for our new project.

Jessica Max, CEO