Dit najaar is de renovatie en transformatie van 't Kampje in Loenen aan de Vecht opgeleverd. Dit voormalige verzorgingstehuis is getransformeerd naar een woongebouw met zelfstandige woningen, voornamelijk nog steeds voor ouderen. Het concept was om het gebouw letterlijk om te draaien en weer te orienteren naar het drop, de dichtbijgelegen winkels en recreatiegebieden. De voormalige ingang lag vrijwel verborgen in de schaduw van het gebouw, ver weg van de openbare straat. Door middel van twee nieuwe ingangen en het strategisch plaatsen van nieuwe functies en huurders komt er weer leven, lucht en licht het gebouw in. De voormalige gemeenschappelijke ruimtes zoals de recreatiezaal, de grootkeuken, kantoren en wasgoedruimtes zijn omgebouwd naar verhuurbare ruimtes. De nieuwe functies zijn zo geselecteerd dat zij goed passen bij de doelgroep, ouderen. Zo is er de bibliotheek van Loenen aan de Vecht verhuist naar het gebouw, is er een fysiotherapeut gevestigt en heeft de kapper een mooie nieuwe plek gekregen. 

Omdat de voormalige gemeenschappelijke ruimtes van de bewoners nu is gereserveerd voor verhuurbare ruimte en wordt gedeeld met de buurtbewoners, is er ook een aantal gemeenschappelijke keukens en ontmoetingsplekken gerealiseerd in het gebouw. Hier kunnen bewoners samen koken, eten en elkaar ontmoeten.

In het voorjaar zal ook het terrein klaar zijn!

Loenen aan de Vecht opgeleverd!

Category

Architectuur

Date

augustus 2017

Client

Share it: